Milieu & Green Key

Minicamping Werendijke hecht bijzonder veel waarde aan het milieu. Zo is het toiletgebouw energiezuinig dankzij zonnecollectoren en bewegingssensoren en zijn in beide toiletgebouwen alle kranen waterbesparend. Daarnaast kunnen groente- en fruitresten aan de kippen, alpaca’s en het konijn gevoerd worden en wordt al het overige afval gescheiden ingezameld. Om de bodem en het gras te beschermen is het gebruik van worteldoek, grondzeil of plastic op de plaats niet toegestaan.

The Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Aan dit keurmerk kunt u zien dat wij er alles aan doen om de druk van onze onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Daarmee gaan we een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een recreatiebedrijf heeft ingevoerd, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau. Minicamping Werendijke kan met trots melden dat het in het bezit is van de gouden Green Key.

Betekent dit alles dat u moet inboeten op luxe? Zeker niet. Voorwaarde van de Green Key is dat de kwaliteit en het comfort van de gast te allen tijde gewaarborgd blijft.

Om meer te leren over de natuur, het boerenbedrijf en het plattelandsleven is het mogelijk mee te gaan met de boer tijdens één van de gratis excursies over het akkerbouwbedrijf. Ook kunt u meehelpen met de aanleg en het onderhoud van de unieke kloostertuin.