Minicamping Werendijke hecht bijzonder veel waarde aan duurzaam kamperen. Zo is het toiletgebouw energiezuinig dankzij zonnecollectoren en bewegingssensoren en zijn in beide toiletgebouwen alle kranen waterbesparend. Daarnaast kunnen groente- en fruitresten aan de kippen, alpaca’s en het konijn gevoerd worden en wordt al het overige afval gescheiden ingezameld. Om de bodem en het gras te beschermen is (anti-)worteldoek, grondzeil of plastic op de plaats niet toegestaan en vragen wij gasten om in plaats daarvan rubberen doorgroeimatten (aerotex) te gebruiken.

The Green Key

The Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor bedrijven die duurzaam ondernemen in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Aan dit keurmerk kunt u zien dat wij er alles aan doen om de druk van ons bedrijf op natuur en milieu te minimaliseren. Daarmee gaan we een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer duurzame maatregelen een recreatiebedrijf heeft ingevoerd, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau. Minicamping Werendijke kan met trots melden dat het in het bezit is van de gouden Green Key.

Betekent dit alles dat u moet inboeten op luxe? Zeker niet. Voorwaarde van de Green Key is dat de kwaliteit en het comfort van de gast te allen tijde gewaarborgd blijft.

Om meer te leren over de natuur, het boerenbedrijf en het plattelandsleven is het mogelijk mee te gaan met de boer tijdens één van de gratis rondleidingen over het akkerbouwbedrijf en door de unieke kloostertuin.

Duurzaam kamperen - Green Key